Dirigent Rob van Efferink

Even voorstellen

 

Rob van Efferink studeerde koordirectie, orgel, schoolmuziek, piano en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium.
Tevens volgde hij aan dit instituut improvisatielessen bij de componist Jan Welmers.

Als docent muziek was hij verbonden aan het Visser ’t Hooft Lyceum te Leiden, alwaar hij ook leerlingen voor het eindexamen muziek VWO/HAVO opleidde.

Jarenlang had hij de leiding over projectkoren, die zich bekwaamden in de studie en uitvoering van werken van Händel, Bach , Fauré e.a.

Daarnaast leidde hij diverse instrumentale ensembles en koren, met gevolg dat hij regelmatig wordt gevraagd als inval-dirigent (zie INTERIM).

Met zijn vaste koor Laudamus maakte hij een drietal buitenlandse concertreizen naar Barcelona/Mont-Serrat, Wenen en Praag. Deze reizen resulteerden in het maken van een CD met werken van Schubert, Bach, Händel en Vivaldi.

Met zijn mannenkoor de NZZ maakte hij een CD met gekunstelde volksmuziek uit verschillende landen, composities van Händel, Mozart, Bortnianski, spirituals en a capella werken. Onder DISCOGRAFIE vindt u hierover informatie.

Van hem verscheen een tweetal solo CD’s op orgel met werken van Bach, Walond, Guilmant e.a. Tevens realiseerde hij voor deze CD een tweetal improvisaties o.a. over de beroemde melodie uit de film ‘Titanic’ en ‘Land of Hope and Glory’.

Als docent orgel was hij verbonden aan de Muziekschool te Katwijk.
Zijn belangstelling gaat uit naar het Nederlands volkslied en die van de ons omringende landen, composities van de hedendaagse popmuziek en de diverse oratoria en compositorische hoogtepunten van de meest bekende en minder bekende componisten uit verleden en heden.

Hij is eerste organist van het historische J.H.H. Bätzorgel uit 1765 van de Vredeskerk te Katwijk aan Zee, waar jaarlijks een 12-tal concerten wordt gehouden door de meest bekende organisten van Nederland.

Van zijn spel zijn 2 solo-CD’s veschenen, opgenomen op dit luisterrijke instrument, dat de ‘kleinere’ broer is van het beroemde orgel van de Lutherse Kerk te Den Haag. Ook deze solo-CD’s vindt u terug op de pagina DISCOGRAFIE.

Tegenwoordig wordt tijdens de dienst in de Vredeskerk wel eens – ter afwisseling – de piano benut. Sinds vele jaren is hij ook verbonden als organist/pianist van de Triumfatorkerk te Katwijk aan Zee .

Meer dan 25 jaar was hij verbonden als organist aan de Ridderdag van de Johanniter Orde in Nederland.

Tekst en Foto over genomen van de website van Rob van Efferink